10 lucruri pe care (probabil) nu le stiai despre Kiwi

Bucatarella

Member
Registered
DSC_0032-1024x994.jpg
  1. Kiwi este bogat atat in fibre solubile cat si insolubile, ambele esentiale pentru sanatatea inimii, reglarea digestiei si scaderea nivelului de colesterol.
  2. Continutul ridicat de fibre al fructului kiwi, care contribuie la indexul glicemic de doar 52, il face ideal pentru diabetici.
  3. Kiwi este considerat ca fiind un „buchet” complet de nutrienti, avand cea mai buna densitate de nutrienti din 21 cele mai consumate fructe.
  4. Pe langa vitamina C, kiwi este bogat in compusi bioactivi cu rol antioxidant de a proteja impotriva radicalilor liberi.
  5. Femeile aflate la varsta ideala conceperii unui copil se vor bucura sa afle ca kiwi este bogat si in acid folic, un nutrient care previne defectele de tub neural.
  6. Puteti consuma la discretie kiwi daca doriti mai multa energie intrucat acesta contine si magneziu.
  7. Kiwi va ajuta si vederea prin continutul deloc neglijabil de luteina.
  8. O portie de 100 gr de kiwi va asigura necesarul de 15% din doza recomandata de potasiu (care scade presiunea sangvina).
  9. Kiwi creste in Noua Zeelanda de peste 100 de ani, originar fiind din China. Cand a inceput sa capete popularitate tot mai multe tari au inceput sa il cultive, printre care Italia, Spania, Franta, Japonia, Korea de Sud si Chile.
  10. Initial fructelor kiwi li se spunea „Yang Tao” sau agrise, numele fiind schimbat ulterior in „kiwi” pentru ca toata lumea sa stie de unde provin.
Depozitare si consum
Cand cumparati kiwi asigurati-va sa nu aiba coaja incretita, cu pete sau puncte.

Daca fructul este prea tare inseamna ca mai trebuie lasat sa se coaca. 3-5 zile la temperatura camerei ar trebui sa fie suficient.

Tot pentru a se coace mai repede puteti pune kiwi intr-o punga de hartie alaturi de un mar sau o banana.

Daca in schimb vreti sa pastrati kiwi pentru mai mult timp, pastrati-l intr-o punga de plastic in frigider.

Cat despre cum se consuma kiwi, este mai simplu decat s-ar crede. In ciuda faptului ca multi cojesc kiwi ca pe cartofi, poate fi mancat fara sa va umpleti de zeama taind fructul in jumatate (pe lat) si folosind o lingurita pentru a scoate miezul.
 
Loading...
Back
Sus