Cum sa te ingrasi

bari70

Active Member
Registered
Full Member
Spre surprinderea mea, am avut ocazia sa observ ca multe persoane sunt interesate in a se ingrasa.

Forumul este inca la inceput asa ca voi ajuta la dezvoltarea acestuia cu ce pot, in acest caz, cu informatii de calitate puse in practica si probate de mine personal dar si de alte persoane care mi-au cerut ajutorul atat in mediul virtual cat si in viata reala.

In acest topic voi posta regulat in fiecare luni la ora 20:30 pe o perioada nederminata articole despre cum poti pune pe tine cateva kilograme foarte usor pentru oricine are un gram de motivatie si doreste sa nu mai arate ca un "schelet umblator". :)

Totodata, daca aveti intrebari legate de acest subiect puteti lasa mai jos un comentariu si va voi raspunde personal in cel mai scurt timp posibil.
 
Ultima editare:
Mituri si Iarasi Mituri

Hai sa vedem cam cum sta treaba defapt cu alimentatia pentru ingrasare.

In primul rand nu exista alimente sanatoase sau alimente nesanatoase.
Nu exista alimente care ingrasa sau alimente care slabesc.
Nu exista alimente minune sau diete minune a caror ingerare va duce la o slabire sau la o ingrasare a corpului tau.

Exista alimente bogate in macronutrienti si micronutrienti si alimente mai putin bogate in macronutrienti si micronutrienti. (o sa explic in urmatorul articol ce sunt macronutrientii si mironutrientii si care este rolul acestora)

Desigur poti folosi unele alimente mai bogate in kcalorii pentru a pune mai repede cateva kilograme pe tine dar asta nu inseamna ca sunt nesanatoase. Un exemplu practic: 100gr. nutella are in jur de 500kcalorii, 100gr. arahide tot in jur de 500kcalorii. Oricare dintre aceste 2 produse consumate in exces duc la ingrasare, dar asta nu inseamna ca sunt "rele", nesanatoase, chiar daca nutella este un aliment mai putin bogat in anumiti macronutrienti si micronutrienti si este obtinuta prin anumite procese de "rafinare".

Am vazut multe articole in care se spune ca kcaloriile nu conteaza si ca nu acestea duc la cresterea sau la scaderea procentajului de grasime care determina intr-o masura importanta greutatea ta corporala. FALS! | Imi permit sa numesc aceasta afirmatie una dintre cele mai "mizere" si nedovite stiintific afirmatii facute vreodata.

P.S: Da, ai vazut bine, procentajul de grasime determina foarte mult aspectul tau fizic pentru ca prin cresterea procentajului de grasime vei obtine kilograme in plus iar aspectul general al corpului tau se va schimba.

Desigur in acelasi timp vei adauga si masa musculara, insa cantitatea masei musculare adaugate va fi relativ mica in comparatie cu cea de grasime(daca alimentatia nu este controlata si nu se lucreaza serios in sala de forta). Masa musculara se dezvolta foarte greu, deoarece corpul in esenta incearca mereu sa consume cat mai putine kcalorii si sa pastreze "resurse" pentru a mentine organismul in viata, or tu incercand sa dezvolti masa musculara vei merge contra acestui proces dat fiind faptul ca 1 kg de masa musculara consuma mult mai multe kcalorii decat 1 kg de grasime.

In urmatorul articol vom vorbi despre kcalorii,macronutrienti si micronutrienti. :)
 
Pentru mine ar fi esential daca ai putea posta lucruri de facut "gen mananca asa, mananca aia zilnic, nu manca aia etc" :D
 
Pentru mine ar fi esential daca ai putea posta lucruri de facut "gen mananca asa, mananca aia zilnic, nu manca aia etc" :D
Urmeaza...initial trebuiesc clarificate cateva lucruri pentru ca mai departe sa intelegi ce scriu... sau vrei sa fac ca majoritatea "dieticienilor"? ma documentez dupa primul site in care apare o anumita informatie, o iau de buna si ti-o dau tie fara sa o verific si te pun sa-mi dai N euro ca vezi nene, cum spun unii dintre "doctori"... "eu sunt dietician" :))). :D

O mica idee despre cum ai putea adauga niste kg in plus, daca ai fost atent, ai luat-o fix de aici: "100gr. nutella are in jur de 500kcalorii, 100gr. arahide tot in jur de 500kcalorii. Oricare dintre aceste 2 produse consumate in exces duc la ingrasare," :p
 
Conteaza si metabolismul omului.
Spre exemplu, eu bag in mine ca spartanul (nu prea exista masa fara carne), inclusiv la ore gen (2-3-4 dimineata). Cand mi-e foame, mananc. Indiferent de ora!
Sedentar 95%. 60 kile cu tot cu ambalaj :))
 
Conteaza si metabolismul omului.
Din ce stiu conteaza mult. Unii mananca un bob de mazare si pun 1km, pe cand altii manaca un porc si nu se vede.
Eu la faza cu Ingrasatul asa avea mare grija, pentru ca unele dorinte se indeplinesc si apoi cand se intampla te intrebi, oare ce a fost in capul meu.
Pana in 2005 cantaream 74kg la o inaltime de 190cm. Va imaginati ca eram destul de slab si manca toata ziua, orice, oricand si in cantitati destul de mari.
Voiam sa ma ingras si eu putin asa ca am mancam si mai mult, dar ara rezultate.
Apoi am citit ca daca esti happy, super happy si sexul se lasa cu orgasm, adica placere maxima te ingrasi. Am testat si asta, dar fara rezultate. Pe uram am auzit ca daca bei apa de fiecare data cand iti este sete, adica de 100-200 ori pe zi, la fel te vei ingrasa. Am mai testat cateva varinate dar fara succes.

Apoi in 2005 intr-o dimineata m-am trezit nefumator, eu care fiind un fumator inrait cu 3 chiar 4 pachete la zi. Stiu ca suna ciudat dar asa a fost, pur si simplu cand am pus tigara in gura parca aveam rahat si pe langa asta nu mai suportam pe nimeni sa fumeze langa mine.
Trebuia sa aloc ceva in locul la tigara si am trecut pe mancare. Covrigi, placinte cu branza si mere, mancare multa si uite asta dupa 30-40 zile m-am trezit ca aveam +30kg in plus. Iar suna ciudat si cam greu de crezut, dar asa a fost. Am ajuns la un moment dat sa cantaresc 120kg si abia reuseam sa imi leg sireturile din cauza la burta.

In 2009 august si pana in 2010 iunie m-am chinuit sa ma apuc de fumat iar si in sfarsit am reusit. Cand spun ca m-am chinuit va rog sa ma credeti ca asa este. Chiar daca nu mergea tigara si imi provoca greata foarte mare, ma fortam sa fumez.

Am reusit dupa 1 an sa ajung la 99kg dar nu am stat decat cateva luni asa, pentru ca am urcat iar la 115kg, ca apoi dupa inca 1 an si ceva, sa ma stabilizez la 105kg +/-3, ca variaza uneori.

De ingrasat nu este greu pentru ca la un moment dat o vei face natural, din cauza varstei, situatiei, locul unde te afli, etc. Problema este ca dupa ce te ingrasi vrei sa slabesti si va asigur ca munca eeste mult mai grea si mult mai costisitoare.

Cunosc multe alte cazuri de gen care dupa ce sau ingrasat si-au dorit sa slabeasca, sa fie asa cum erau inainte.

A fi slab (depinde de fiecare cum se vede) nu este atat de naspa si plus este mult mai sanatos decat sa fii gras.
 
Conteaza si metabolismul omului.
Spre exemplu, eu bag in mine ca spartanul (nu prea exista masa fara carne), inclusiv la ore gen (2-3-4 dimineata). Cand mi-e foame, mananc. Indiferent de ora!
Sedentar 95%. 60 kile cu tot cu ambalaj :))
Conteaza...sunt multi factori care influenteaza si conteaza in procesul de ingrasare dar cel mai important si care asigura "succesul" acestui proces este un surplus caloric zilnic. (a.k.a mananci mai mult decat poate consuma organismul tau).

Apropo, daca consumi astazi 3000-4000 kcalorii iar in urmatoarele 4 zile consumi 1000-1500 kcalorii sa nu te intrebi de ce ai inca 60kg "cu tot cu ambalaj" :))... Orice doresti sa faci, nu conteaza daca este vorba despre slabit,ingrasat,alergat n km, ridicat n kg, citit n pagini, scris n articole, conteaza sa fi constant in ceea ce faci iar apoi or sa apara si rezultatele.

Nu-mi spune ca nu e adevarat pentru ca nu te cred! :)) :p
 
Nu-mi spune ca nu e adevarat pentru ca nu te cred!
Aici ai dreptate.
Inainte sa intru in armata eram si mai slab, iar pe perioada cat am fost militar am prins 3kg. Asta ca in fiecare zi mancam la program, aceiasi cantitate, chiar daca era putin si nu te saturai dar era la program.
 
Eu mereu am fost slab, de prin clasa a 7 de prin cand m-am inaltat a fost si mai aiurea. La 1,85 60kg rau de tot nu?
In timp am inceput sa ma pun pe mine dar degeaba tot mai trebuie vreo 10 kg.
O singura data m-am ingrasat undeva la 90 de kg , viata buna atunci. Zilnic 10-15 beri, mancare de la mama de acasa ( am stat 2 ani la ai mei dupa tetminarea facultatii), seara inainte de somn un senvis de 1kg, margarina, salam, cascaval de 2 degete + 1 litru de lapte. Asa am cam dusa la greutate. Dar la fel cum am pus am si dat jos, asta dupa ce m-am angajat si am stat singur.
Bag dulcuri in mine, mancare, lichide dar degeaba, sunt ectomorf (cred). Poate de as lasa tigariile se prind kilele de mine.
 
  • Like
Reactions: J.D
Calorii, Macronutrienti si Micronutrienti

Se pare ca a sosit si randul caloriilor, macronutrientilor si micronutrientilor...

Hai sa vedem ce este defapt asa numita si populara "calorie". Caloria este unitatea de masura care indica valoarea energetica a unui aliment. Ok, pana aici totul este bine... Dar cum aflam valoare energetica a unui aliment?
Orice tip de aliment comercial trebuie sa aiba pe ambalaj valorile nutritionale aferente. Cantitatea de energie (caloriile) o sa le gasim notate intotdeauna cu kCal. In cazul in care luati rosii, castraveti sau alte alimente care nu au neaparat valorile nutritionale afisate puteti da fuga pe google scrieti denumirea produsului urmat de cuvantul "calorii" sau de cuvintele "valoare energetica" (ex: rosii calorii) iar pe prima pagina o sa aveti afisate unele site-uri pe care veti gasi valoarea energetica a alimentului cautat pe suta de grame, iar in unele cazuri o sa va apara direct de la google valorile nutritionale(inclusiv valoarea energetica).

Trecem mai departe si dam de macronutrienti. Ce sunt acesti macronutrienti va intrebati? Macronutrientii sunt elementele prezente in fiecare aliment si fundamentale organismului nostru. Acestia sunt impartiti in proteine,carbohidrati(a.k.a glucide) si grasimi(a.k.a lipide). Este esential ca "regimul" nostru alimentar sa contina toti acesti 3 macronutrienti pentru o cat mai buna functionare a organismului. Pentru o persoana care are ca scop doar sa se ingrase, putem echilibra procentualele de macronutrienti cam asa: 15% proteine, 60% carbohidrati, 25% grasimi sau puteti manca total dezorganizat, dar mult, caci oricum va veti ingrasa daca sunteti intr-un surplus caloric(mancati mai mult decat consuma orgasnismul vostru).

Alte lucruri bune de stiut despre macronutrienti:
Proteinele au o valoare energetica de 4 calorii pe gram.
Proteinele sunt folosite de organism, in general, pentru a: repara tesutul muscular, a intari imunitatea, producerea si echilibrarea hormonilor, mentinerea masei musculare si altele...
Puteti lua proteine din: carne, branzeturi, lactate, leguminoase.

Carbohidratii au o valoare energetica de 4 calorii pe gram.
Acestia sunt furnizorii principali de energie ai corpului, ajuta la functionarea in parametri optimi ai sistemului nervos, sistemului muscular si rinichilor.
Carbohidratii ii puteti lua cam din orice de la cereale la fructe, legume, produse de patiserie, panificatie si asa mai departe...

Grasimile au o valoare energetica de 9 calorii pe gram.
Acesta din urma avand cea mai mare valoare energetica pe gram a dobandit o reputatie negativa. Contrar asteptarilor majoritatii oamenilor, grasimile sunt vitale corpului nostru. Acestea ajuta corpul la absorbtia de vitamine in organism, ofera energie, ajuta la digestie, ajuta corpul la crestere si dezvoltare si multe altele.
Va puteti procura cantitatea de grasimi din: oleaginoase(nuci, fistic, caju...), unt, peste, uleiuri.

Micronutrientii sunt reprezentati de totalul de vitamine si minerale. Vitaminele sunt impartite in cateva categorii: A, B(1,2,3,5,6,7,9,12), C, D, E si K iar mineralele sunt magneziul, calciul, potasiul si asa mai departe... Micronutrientii se pot gasi in toate mancarurile, desigur, in cantitati diferite si nu au o valoare energetica. Pentru a reusi sa acoperi necesarul zilnic de micronutrienti incearca sa mananci cat mai multe tipuri de alimente, in special legume si fructe.
 
Loading...
Back
Sus