Top 10 – Cele mai frecvente greseli in design interior

Mirela

Staff
Administrative
Registered
Full Member
Top 10 – Cele mai frecvente greseli in design interior
Nu trebuie sa fi un expert pentru a putea crea casa visurilor tale, dar cu siguranta te vei simti ca un designer profesionist daca vei reusi sa eviti aceste zece greseli, care din pacate apar foarte frecvent. A invata din greseli este cheia de a obtine un design interior de succes. Dar de ce sa le faci chiar tu? Mai bine invata sa le eviti pe ale altora si cu planificare si grija deosebita rezultatele vor fi spectaculoase.

  • Greseala 10 – A nu folosi oglinzi
Oglinzile sunt de multe ori subevaluate. Atunci cand folosim oglinzi camerele par mult mai spatioase. In lipsa lor sau a ferestrelor te vei simti inchis ca intr-o cutie, asa ca nu ezita sa atarni una sau doua oglinzi decorative pe peretii casei tale. Fii creativ! Poti sa gasesti numeroase oglinzi in forme si dimensiuni diferite daca vei cauta in magazinele din orasul tau. Nu numai ca incaperea va parea mai mare, dar vei obtine si un surplus de stralucire prin reflexia luminii.

  • Greseala 9 – A atarna tablourile prea sus pe perete
Locul unde iti vei amplasa colectia de fotografii sau de opere de arta este alegerea ta. Fiecare este liber sa faca o alegere. Totusi, tine minte cat de inalti vor fi oamenii care se vor uita la ele. Daca le vei pune prea jos, atunci vizitatorii tai vor pleca de la tine cu dureri de spate, iar daca le vei atrana undeva prea sus, nici macar nu se vor mai obosi sa le admire. Modul in care aranjezi fotografiile sau tablourile infuenteaza si modul in care vor fi perceputi peretii. Astfel, in functie de amplasament, ei vor parea mai inalti sau mai scunzi. Trebuie sa eviti senzatia ca tavanul sta sa iti cada in cap!
  • Greseala 8 – A nu acorda timp procesului de design
Nu trebuie sa privesti amenajarea locuintei ca pe o cursa! Un proces creativ eficient necesita multa planificare si organizare. Daca vei grabi lucrurile si vei sari peste etape, vei face cel mai probabil alegeri ce vor avea consecinte nefaste. Asa ca fii atent!


  • Greseala 7 – A nu implica natura
Una dintre cele mai grozave modalitati de a imbunatati o incapere este de a adauga ici colo cateva plante. Adaugarea plantelor ornamentale adauga un sentiment de naturalete camerei si, in plus, aerul va fi mai proaspat, mai revigorant si chiar plin de arome. Atunci cand vrei sa amenajezi o incapere, sa nu uiti niciodata sa iei in calcul toate cele cinci simturi pe care le ai cand iei o decizie.

  • Greseala 6 – A nu da atentie acusticii
A aranja o camera in functie de acustica poate fi unul dintre cele mai dificile aspecte ale designului interior. Este insa o decizie fundamentala pentru o camera de distractii. Nimic nu este mai important ca sunetul atunci cand privesti un film! Nu folosi multe suprafete tari in astfel de incaperi, care sa deformeze sunetele atunci cand se propaga. Capteaza-le cu ajutorul mochetelor si sofalelor moi. O podea din lemn dur poate arata grozav, dar pentru a reduce zgomotul mai bine pune si cateva covoare. Vei fi surprins cat de importanta este acustica de fapt.
 
  • Greseala 5 – A cumpara mobila fara a verifica mai intai dimensiunile camerei
Mobila supradimensionata sufoca incaperea. Va face ca orice camera sa para mica si inghesuita, daca nu este folosita corect. Nu este nimic rau cu mobila de mari dimensiuni atunci cand ai o casa care sa o suporte. Daca vei folosi, insa, mobilier mai mic vei deschide camera, te vei simti mai liber. Si inca un sfat! Ai grija ca ceea ce cumperi sa poata fi introdus pe usa!

  • Greseala 4 – A supraaglomera camera cu mobila
Se spune ca dormitorul tau trebuie sa reflecte starea ta de spirit. O incapere supraaglomerata cu masute de cafea, canapele, tabureti pentru picioare, cosuri de hartie sau orice altceva poate sa te afecteze psihic. Trebuie sa iti lasi destul spatiu liber! Fereste-te de tendinta de a umple orice coltisor ramas gol. Pastreaza ceva din camera! Iti va fi mult mai usor sa te relaxezi si sa o iei de la capat.

  • Greseala 3 – Combinarea culorilor
Cromatica unei incaperi nu este determinata numai de culoarea peretilor. Nuantele si tentele mobilierului joaca un rol la fel de important. Trebuie sa fi atent sa nu suprasaturezi o camera atunci cand folosesti numai nuante roscate intr-o incapere pe care o vrei rosie. Cele mai multe magazine de mobila dispun de esantioane de culori asortate care te vor ajuta sa alegi cea mai buna cromatica pentru casa ta.

  • Greseala 2 – Iluminarea incorecta
Orice proiect poate sa arate bine pe intuneric, dar ce se intampla atunci cand aprinzi lumina? Atunci cand iti gandesti designul casei nu trebuie sa uiti unul dintre cele mai importante aspecte. Iluminarea poate sa puna in valoare sau sa distruga o idee. Lumina este cea care da emotie unei camere. Nu vrei ca incaperea sa fie prea stralucitoare ca si cum ai fi in interiorul unui bec, dar in acelasi timp trebuie sa dispui de lumina pentru a evita depresia. Exista o mare varietate de sisteme de iluminare de unde sa alegi, asa ca nu trebuie sa iti fie teama sa cauti solutii.

  • Greseala 1 – A cumpara vopseaua inaintea mobilierului si tapiteriilor
Culoarea va fi intotdeauna una dintre cele mai importante decizii care se iau in timpul procesului de design. Nu te grabi! Zugravirea peretilor este nu numai cea mai indelungata etapa, ci mai ales cea cu efect permanent. O masa sau o canapea pot fi usor mutate, dar cu vopseaua este alta poveste. Trebuie sa fi sigur de mobilierul si accesoriile alese pentru camera si abia apoi ia bucati din tesatura aleasa pentru tapiterie pentru a vedea daca se potriveste cu vopseaua pe care o vrei. Iti va fi mult mai usor sa asortezi zugraveala cu mobilierul decat invers.
 
Bun subiect si de folos multi cumpara mobila si au surpriza cea mare ca nu le incape in camera eliminand un corp strica aspectul mobilei foarte mare dreptate :)
 
Loading...
Back
Sus