In cazul meu cam toate femeile din familie faceau ciorbe bune si am crescut iubind ciorba de sira. Ca de porc, ca de vita, sira sa fie, cu maduva si putina carne, cat sa-ti incapa o vertebra in farfurie.
Asa cum ziceam si pe site, recomand cu tarie sa fie acrita cu bors. Bors din ala la sticla, nu prafuri, sare de lamaie si alte minuni. Se gaseste in orice supermarket sau la piata.
Ingrediente
- sira de porc 5 vertebre
- foi dafin 3
- ceapa 3
- morcov 1
- telina 1/2 cana
- zarzavat 2 linguri
- taitei 2 cuiburi
- sare si piper dupa gust
- bors 1 cana
- oua 2
- leustean 1/2 legatura
- Am pus sira la fiert cu foi de dafin si un praf de sare. Daca doriti ii puteti lua spuma inainte sa inceapa sa fiarba, eu nu am mai luat-o.
- Am lasat sira sa fiarba cam o ora, am luat carnea de pe vertebrele inca sudate intre ele, lasand doua vertebre la fiert in continuare pentru gust.
- Mai departe am adaugat ceapa tocata, morcovul si telina la fiert.
- Dupa ce au fiert cele trei, am adaugat zarzavat si am mai lasat sa traga cateva clocote.
- Apoi am adaugat taiteii si i-am lasat sa fiarba cam inca 5 minute.
- Dupa taitei a venit randul sarii si piperului.
- La final am adaugat borsul, am mai lasat sa traga vreo doua clocote, am batut bine ouale cu putina apa, le-am amestecat in ciorba, am inchis focul si am adaugat leusteanul.